יום שישי, 22 במרץ 2013

קציצות פרסה

קציצות פרסה - ליאורהל'ה

חומרים:
  • 1 ק״ג פרסה (6 כרישות גדולות, משתמשים רק בחלק הלבן)
  • 1 תפוח-אדמה גדול
  • 250 גרם בשר טחון
  • 3 ביצים
  • מלח, פלפל
  • 2/1 כוס קמח מצה
להגשה:
  • פלחי לימון, ומיץ לימון
אופן ההכנה:
  1. חותכים את הפרסה לחתיכות ומבשלים עם תפוח-האדמה.
  2. כאשר הפרסה ותפוחי האדמה מתרככים, מסננים את המים, וסוחטים היטב.
  3. במטחנת בשר (או במעבד מזון) טוחנים היטב את הפרסה ואת תפוחי האדמה.
  4. מערבבים בקערה את הביצים, הפלפל המלח והבשר הטחון ומוסיפים את תערובת הפרסה, תפוח-האדמה ופירורי הלחם.
  5. כשהתערובת אחידה, יוצרים קציצות בגודל בינוני ופוחסים אותן מעט.
  6. מטגנים את הקציצות משני צידיהן בשמן חם.
  7. מגישים עם מיץ לימון או עם פלחי לימון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה