יום שישי, 22 במרץ 2013

פשטידת חצילים


פשטידת חצילים- רונית רוזנטל - פשטדה ותיקה שסבא ניסים אוהב

 

בלילה

 

1 ק"ג חצילים- קולפים וחותכים לקוביות.

2 בצל גדול- לחתוך ולטגן במעט שמן.

מוסיפים את החצילים לבצל ומטגנים על אש קטנה עד אשר מתרככים.

מוסיפים 2 כפות אבקת מרק פטריות.

מורידים מהאש- כאשר הבלילה מצטננת מוסיפים: 3 ביצים, פלפל, מלח (לפי הטעם),

3 כפות פירורי לחם.

 

בצק  (להכין יום קודם )

 

1 מרגרינה לאפיה

חבילת אוסם או 3 כוסות קמח רגיל+אבקת אפייה.

1 שמנת חמוצה או אשל

לשים את הבצק ומכניסים למקרר.

משמנים תבנית ומשטחים 2/3 מהבצק גם על הדפנות.

שופכים את הבלילה ועליה מניחים את שארית הבצק בצורת רצועות.

מורחים חלמון של ביצה.

אופים כ-40 דקות בחום בינוני.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה