יום ראשון, 31 במרץ 2013

מוקפץ שלי

מוקפץ - בסגנון אישי

 
 

2 כוסות אורז לבשל כרגיל:
מעט שמן לחמם, להוסיף 2 כוסות אורז, מלח בנדיבות ולערבב היטב.
להוסיף 4 כוסות מים רותחים ולהנמיך את הלהבה לחלשה ביותר, לכסות את הסיר ולבשל עד אשר יש חורים באורז.
לכבות את הלהבה ולהמתין עם סיר מכוסה כ-10 דקות.

במקביל:
250 ג'' חזה עוף חתוך לרצועות
פלפל אדום גדול או שני קטנים חתוכים לרצועות
2 בצלים ירוקים חתוכים
3 גזרים קלופים חתוכים לפרוסות דקות.
1/2 כרוב חתוך לרצועות שאינן דקות מידי.
כל סוג של ירק/ בשר - להקפיץ על מחבת חמה  בנפרד ולהעביר לכלי.

לסיום, במחבת להכין את הרוטב -
1/2 כוס מים + 1/2 כוס רוטב טריאקי + 1/4 כוס צילי מתוק - לבשל מעט.
להוסיף את הירקות והבשר לרוטב ולבשל תוך ערבוב כשתי דקות.
להוסיר מן האש ולהרכיס את המנה.

בכלי גדול לפזר את האורז.
מעל לפזר את המוקפץ.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה