יום שישי, 22 במרץ 2013

פשטידת בצל


פשטידת בצל-אליה סהר

מצרכים:

תבנית משומנת                                                                                                          כוס ורבע של קמח רגיל, מנופה                                                                                    שקית אבקת אפיה                                                                                                              3 ביצים                                                                                                      200 גרם חמאה רכה (לא חמה) + עוד קצת לטיגון                  
   3 בצלים                                                                                                                     גביע שמנת                                                                                                          גבינה לבנה 5%                                                                                                מלח פלפל אגוז מוסקט                                                                                             חופן נדיב של גבינת פרמזן מגוררת (אופציונאלי)

מכינים:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. פורסים את הבצל לפרוסות דקות (מתקבלות מעין קשתות).

3. מדליקים את הלהבה הכי גדולה של הגז ומנמיכים לחצי. מחממים מחבת גדולה, שתכיל את הבצלים בנוחות, וממיסים את החמאה. מטגנים את הבצלים תוך כדי ערבוב, עד שהם הופכים רכים. בזמן הטיגון מתבלים את הבצלים בכפית מלח, פלפל שחור גרוס, ומעט אגוז מוסקט (משהו כמו רבע כפית). ממשיכים לטגן, עד שהבצלים מזהיבים מעט. מכבים את האש.

4. מערבבים את הקמח, הביצים, החמאה הרכה, גביעיהשמנת, הגבינה הלבנה וחופן הפרמזן. מוסיפים את אבקת האפייה בסוף. מערבבים עד שהתערובת אחידה.

5. מוסיפים לבצק את תערובת הבצלים ומערבבים. מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת.

6. אופים את הפשטידה כ-40 דקות, עד שהיא מתייצבת, מקבלת צבע זהוב יפה וקיסם שמוחדר למרכזה יוצא יבש.

7. למרות הריחות המהממים, נותנים לפשטידה להתקרר לטמפרטורת החדר לפני שפורסים אותה. לפני כן היא לא מתייצבת לגמרי. הפשטידה נשמרת מכוסה במקרר עד שלושה ימים.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה