ראשי אטישוק ממולאים בבשר טחון-שלי
מצרכים:
20 ראשי ארטישוק
500 גר' בשר טחון
1/2 חב' כוסברה
1/2 חב' פטרוזיליה
3 גבעולים של כרפס
2 בצלים גדולים
1 תפוחי אדמה
שמן
תבלינים:
1 כפית פלפל לבן
1 כפית כרכום
1 כף מרק עוף
מיץ מלימון וחצי
אופן ההכנה:
1.לוקחים את בשר הטחון ןטוחנים אותו פעם שניה עם הכוסברה,פטרוזיליה,שמיר
תפוח אדמה ובצל אחד
2. מתבלים את הבשר הטחון על כל הירק , מעט מלח , 1/2 כפית פלפל שחור, כף שמן שמן, ושתי כפות מים
3. מערבבים הכל ושמים בצד לחצי שעה לפחות על מנת ליצור לאיחוד טעמים
4. מתחילים למלא את ראשי ארטישוק בבשר הטחון
5. מחממים שמן,
( מניחים את ראשי הארטישוק בשמן שכיוון הבשר טחון כלפי מטה)
6. לוקחים סיר רחב מטגנים את הבצל (לחתוך את הבצל רצועות לאורך) להוסיף את הכרפס, נחתוך אותו לרצועות באורך של 5 ס"מ, ונטגן ביחד עם הבצל
7. להוסיף את התבלינים כרכום,פלפל לבן,מרק עוף , לערבב כ 1 דקה
8. לשפוך 2 כוסות מים, מיץ לימון, ערבוב קטן ולהניח את ראשי הארטישוק בסיר אחד ליד השני , (כשהצד של ראשי הארטישוק כלפי מטה) להוסיף מיץ לימון.אם חסר מים להוסיף עד גובה ראש הארטישוק
9. לכסות במכסה ולתת להתבשל כ 35-40 דקות על להבה בנונית
|
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה