מאפה טונה עם פלפלים- עפרה אופלטקה
מרכיבים
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2-3 פלפלים אדומים
(או צהובים), חתוכים לקוביות
- 2 שיני שום
קצוצות
- 2 קופסאות טונה
בשמן (אפשר גם במים)
- כף של תימין
טרי (אפשר גם פטרוזיליה או אורגנו)
- מלח ופלפל
שחור
- חצי חבילה של בצק
עלים
- 1 ביצה להברשה
- שומשום (אופציה)
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל בשתי כפות שמן עם הפלפלים, כ-7 דקות. מוסיפים את השום ומערבבים.
2. מסירים מהאש ומוסיפים את הטונה והתבלינים, ומערבבים היטב.
3. מניחים את התערובת לאורך הבצק, מגלגלים לצורת רולדה וסוגרים את הבצק כשהתפר כלפי מטה.
4. מניחים את הבצק על תבנית עם נייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים מעל שומשום.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35-40 דקות.
6. במידה ויש לכם גבינות במקרר שאין לכם מה לעשות איתן ניתן להוסיף אותן לתערובת.
1. מטגנים את הבצל בשתי כפות שמן עם הפלפלים, כ-7 דקות. מוסיפים את השום ומערבבים.
2. מסירים מהאש ומוסיפים את הטונה והתבלינים, ומערבבים היטב.
3. מניחים את התערובת לאורך הבצק, מגלגלים לצורת רולדה וסוגרים את הבצק כשהתפר כלפי מטה.
4. מניחים את הבצק על תבנית עם נייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים מעל שומשום.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35-40 דקות.
6. במידה ויש לכם גבינות במקרר שאין לכם מה לעשות איתן ניתן להוסיף אותן לתערובת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה