חומרים ל- 2 תבניות אינגליש קייק:
200 גרם חמאה, רכה
1 כוס סוכר (200 גרם)
21/2 (שתיים וחצי) כוסות קמח רגיל - לא תופח (350 גרם)
3 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ”ל)
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. במעבד מזון מעבדים חמאה, סוכר וקמח רק עד לקבלת תערובת פירורית. מוציאים כוס מהפירורים ושומרים בצד (מוציאים את הפירורים רק אחרי שמוודאים שהמכשיר כבוי ורק בעזרת כף – אל תתפתו להכניס יד למעבד המזון אם אתם קשורים לאצבעות שלכם...).
3. לפירורים שנשארו במעבד המזון מוסיפים ביצים, שמנת חמוצה, אבקת אפייה וסוכר וניל ומעבדים עוד 20-15 שניות, רק עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
4. משטחים את הבלילה בתבניות משומנות ומפזרים מעל את הפירורים. הבלילה תמלא רק חצי מגובה התבניות וזה בסדר – העוגות תופחות מאוד בתנור.
5. אופים כ-40 דקות, עד שהעוגות תפוחות וספוגיות למגע, הפירורים זהובים וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש. מצננים מעט לפני שפורסים ומגישים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה