יום שני, 7 במרץ 2016

עוגת גזר

עוגת גזר 
תבנית 24

מצרכים לעוגה:
1 כוס גזר מגורר
1.1/3 כוס סוכר - אפשר סוכר חום
3 ביצים מספר XL
½ כפית קינמון טחון
½ כפית מוסקט
¾ כוס שמן 
חצי כוס מיץ תפוזים
1.5 כפית אבקת אפייה
2 כוסות קמח 
1 כוס אגוזי פקאן 
מעט גינג'ר

לסירופ:
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
240 מ”ל (1 כוס) מיץ תפוזים טרי
קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
הכנת סירופ: מבשלים את כל החומרים עד שהסוכר נמס ומצננים כמה דקות.

אופן הכנת העוגה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. מקערת מיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר.
3. לאחר שהביצים מוקצפות , מוספים את השמן לאט לאט במהירות נמוכה וכך גם את מיץ התפוזים.
4. נותנים לתערובת דקה ערבוב טוב ואז מוספים את הקמח והאבקת אפייה והתבלינים.
5. לאחר שהתערובת מתערבבת טוב , מוספים את הפקאנים והגזר המגורד.
6. מכנסים לתנור שחומם מראש לאפייה של 45 דקות .
7. העוגה מוכנה רק כאשר אם נועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש רק אז היא מוכנה.
8. לאחר שמוצאים את העוגה עוד שהיא חמה ומורחים עליה בעדינות ובנדיבות את הסירופ תפוזים שעשינו מראש 
9. לקרר ולהגיש לבני הבית ולאורחים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה