סלט עדשים שחורות וגבינה בולגריתלסלט:
כוס עדשים שחורות
1/2 כוס כוסברה
4 גבעולים גדולים של בצל ירוק
1/2 קובייה גבינה בולגרית מעודנת, חתוכה לקוביות
50 גרם שקדים, קלויים
לרוטב:
שן שום, כתושה
כף מיץ לימון
150 מ"ל (גביע) יוגורט עזים
2 כפיות שמן זית
מלח גס
אופן ההכנה:
1. מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים רותחים כ-20 דקות, עד שהן מתרככות, אבל עדיין נגיסות. מסננים.
2. קוצצים את הכוסברה ואת הבצל הירוק. מעבירים את העדשים לקערה, מוסיפים את הכוסברה, הבצל, הבולגרית והשקדים הקלויים.
3. מכינים את הרוטב: מערבבים את השום הכתוש, עם מיץ הלימון, היוגורט, השמן והמלח. טועמים ומתקנים תיבול.
4. יוצקים מעט שמן זית על הסלט, מוסיפים מהרוטב (כמה שרוצים), מערבבים ומגישים. את שארית הרוטב שומרים במקרר לשימוש אחר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה