יום שבת, 17 בינואר 2015

העוגה הויראלית

מרכיבים


לבצק (כמות שמספיקה ל-2 עוגות):


  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
  • כף שמרים יבשים (או חצי חבילה/חצי קוביה שמרית)
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 100 גרם חמאה
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) חלב פושר
  • 2 ביצים בגודל M
  • 1/2 כפית מלח

למלית קוקוס (הכמות מספיקה ל-2 עוגות ואף יותר)


  • 1 כוס חלב
  • 3/4 כוס סוכר
  • 40 גרם חמאה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 200 גרם (חבילה גדולה) שבבי קוקוס
  • גרידת לימון (לא חובה)

למלית השוקולד (בכמות ל-2 עוגות)


  • 3 חבילות (300 גרם) שוקולד חלב

לציפוי:


  • ביצה טרופה + כף מים

אופן ההכנה:


1. הבצק: במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמריםמוסיפים את הסוכר ואת הביצים.
 
2. מחממים את החלב והחמאה למשך דקה במיקרו ומוסיפים לקערת המיקסר ויחד איתם את המלח.
 
3. מעבדים את כל מרכיבי הבצק 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק, רך ומבריק, ומעט דביק. מכסים במגבת או בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר כחצי שעה להתפחה. לאחר מכן מעבירים את הקערה המכוסה למקרר למשך לילה, או לפחות 4 שעות. הקירור מומלץ מאוד כי אז מתקבל בצק פחות דביק ונוח לעבודה. מי שממש ממהר יכול להסתפק בהתפחה של שעתיים אבל קחו בחשבון שהבצק יהיה דביק יותר ויהיה צורך ביותר קמח בעת קימוח משטח העבודה.

4. הכנת מלית הקוקוס: בסיר קטן מרתיחים חלב וסוכר. כשהסוכר נמס מנמיכים את האש, מוסיפים את החמאה ותמצית וניל, ולאחר שהחמאה נמסה מכבים את האש ומוסיפים הקוקוס. מערבבים טוב ומעבירים לקערה. מצננים לפני השימוש.
 

צמת שמרים שוקולד קוקוס
בודקים אם הבצק מרודד לגודל מספיק גדול
צילום : רות אופק


 
5. מרדדים מחצית מהבצק על משטח מקומח קלות עד לקבלת מלבן שיספיק גם למלית וגם לשוליים - מניחים טבלה וחצי של שוקולד על הבצק ובודקים אם הן יכולות "לשבת" על הבצק באופן שמשאיר מקום לשוליים. 
 

צמת שמרים שוקולד קוקוס
חורצים (בעדינות!) את המקום למילוי
צילום : רות אופק


 
6. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.

7. מסמנים בעדינות עם סכין חדה את גבולות מילוי השוקולד ומורחים שכבה נדיבה של מלית הקוקוס בגבולות המילוי המסומנים. שימו לב שגובה המלית צריך להיות כסנטימטר.
 

צמת שמרים שוקולד קוקוס
דבר ראשון מקפלים את הקצוות
צילום : רות אופק


 
9. מניחים מעל הקוקוס טבלה וחצי של שוקולד ומתחילים לחתוך את הרצועות שישמשו אותנו לקליעה, כפי שרואים בתמונה. 
 
10. מתחילים לקלוע: מקפלים את הקצוות מעל שני צידי טבלאות השוקולד. מומלץ למתוח מעט את הבצק תוך כדי הקיפול כדי שלא יהיה עבה מדי. לאחר מכן מתחילים לשזור רצועה מימין ורצועה משמאל בצורת X.
 

צמת שמרים שוקולד קוקוס
הכל מקופל ומוכן להתפחה
צילום : רות אופק


 
11. ממשיכים לשזור את הרצועות עד שמכסים לחלוטין את המלית. 
 
12. מכסים את העוגה במגבת ומשאירים לתפיחה של חצי שעה. בינתיים, מדליקים תנור לחום של 160 מעלות טורבו.

13. מושחים את העוגה, עם כיוון הרצועות, בביצה טרופה ביחד עם כף מים אחת - גם בקצוות וגם בדפנות.

14. אופים 25-30 דקות, עד שהעוגה מזהיבה. מומלץ באמצע האפייה לסובב את התבנית.


המתכון באדיבות רות אופק. עוד תמונות של אופן ההכנה ועוד רעיונות למליות אחרות אפשר למצוא בבלוג שלה - שמח במטבח

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה