מקלעת של בצק עלים במילוי קוביות בטטה צלויות, תרד טרי וגבינת עיזים נמסה. מלאכת הקליעה רק נראית קשה, אבל אם קיפלתם בחייכם חולצה, לא תתקשו מול האתגר.
חומרים ל-6 מנות:1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 1 ס”מ
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
100 גרם תרד טרי (רצוי בייבי תרד)
1 גליל (200 גרם) גבינת עיזים חתוך לקוביות בגודל 1 ס”מ
500 גרם בצק עלים
מעט קמח
1 חלמון ביצה טרוף עם כפית מים
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
100 גרם תרד טרי (רצוי בייבי תרד)
1 גליל (200 גרם) גבינת עיזים חתוך לקוביות בגודל 1 ס”מ
500 גרם בצק עלים
מעט קמח
1 חלמון ביצה טרוף עם כפית מים
+ מכינים את המלית: מחממים מחבת גדולה, מוסיפים שמן ומקפיצים קוביות בטטה כ-5 דקות עד להזהבה. ממליחים, מפלפלים ומכבים את הלהבה. מצננים 10 דקות.
+ מוסיפים עלי תרד וקוביות גבינה ומערבבים.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ ממלאים את הבצק ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 40X25 ס”מ. מסמנים בעדינות עם הסכין (בלי לחרוץ) שני פסי אורך, המחלקים את המלבן ל-3 מלבנים צרים. חותכים את שני המלבנים החיצוניים לרצועות אלכסוניות ברוחב ½1 ס”מ (כמו בתמונה). מסירים את הרצועה העליונה והתחתונה בכל צד.
+ מניחים את המלית לאורך המלבן המרכזי, ומקפלים את לשוניות הבצק העליונה והתחתונה על המלית. מקפלים את הרצועות הימנית והשמאלית בצורת קליעה עד שמסיימים. מורחים בחלמון.
+ אופים כ-30 דקות, עד שהמאפה שחום.
+ מוסיפים עלי תרד וקוביות גבינה ומערבבים.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ ממלאים את הבצק ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 40X25 ס”מ. מסמנים בעדינות עם הסכין (בלי לחרוץ) שני פסי אורך, המחלקים את המלבן ל-3 מלבנים צרים. חותכים את שני המלבנים החיצוניים לרצועות אלכסוניות ברוחב ½1 ס”מ (כמו בתמונה). מסירים את הרצועה העליונה והתחתונה בכל צד.
+ מניחים את המלית לאורך המלבן המרכזי, ומקפלים את לשוניות הבצק העליונה והתחתונה על המלית. מקפלים את הרצועות הימנית והשמאלית בצורת קליעה עד שמסיימים. מורחים בחלמון.
+ אופים כ-30 דקות, עד שהמאפה שחום.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה