יום שבת, 17 בינואר 2015

מאפה בטטה, תרד וגבינת עיזים

מקלעת של בצק עלים במילוי קוביות בטטה צלויות, תרד טרי וגבינת עיזים נמסה. מלאכת הקליעה רק נראית קשה, אבל אם קיפלתם בחייכם חולצה, לא תתקשו מול האתגר.
חומרים ל-6 מנות:1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 1 ס”מ
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
100 גרם תרד טרי (רצוי בייבי תרד)
1 גליל (200 גרם) גבינת עיזים חתוך לקוביות בגודל 1 ס”מ
500 גרם בצק עלים
מעט קמח
1 חלמון ביצה טרוף עם כפית מים
+ מכינים את המלית: מחממים מחבת גדולה, מוסיפים שמן ומקפיצים קוביות בטטה כ-5 דקות עד להזהבה. ממליחים, מפלפלים ומכבים את הלהבה. מצננים 10 דקות.
+ מוסיפים עלי תרד וקוביות גבינה ומערבבים.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ ממלאים את הבצק ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 40X25 ס”מ. מסמנים בעדינות עם הסכין (בלי לחרוץ) שני פסי אורך, המחלקים את המלבן ל-3 מלבנים צרים. חותכים את שני המלבנים החיצוניים לרצועות אלכסוניות ברוחב ½1 ס”מ (כמו בתמונה). מסירים את הרצועה העליונה והתחתונה בכל צד.
+ מניחים את המלית לאורך המלבן המרכזי, ומקפלים את לשוניות הבצק העליונה והתחתונה על המלית. מקפלים את הרצועות הימנית והשמאלית בצורת קליעה עד שמסיימים. מורחים בחלמון.
+ אופים כ-30 דקות, עד שהמאפה שחום.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה