יום שבת, 17 בינואר 2015

עוגת גבינה אפויה

לתבנית עגולה קוטר 26-28



לבסיס העוגה:


150 גרם פטי בר / עוגיות חמאה מרוסקות (אני מעדיפה ביסקוויטים של עלית, חמאתיים יותר)* (טיפ נוסף בסוף המתכון)
100 גרם חמאה מומסת
3 – 5  כפות סוכר (אפשר לוותר, אבל בגלל שהעוגה לא כל כך מתוקה, זה נותן טוויסט של טעם)



למלית הגבינה:

750 גרם גבינת שולחן (גבינה לבנה 9 אחוז שומן)
כוס פחות כף סוכר לבן
2 שקיקים סוכר וניל/כפית וחצי תמצית וניל
5 ביצים גודל L או 6 ביצים גודל M
(מי שאוהב יכול להכניס כף גרידת לימון / גרידת תפוז לחגיגה הזו)

לציפוי העוגה:

2 גביעים שמנת חמוצה (אני מעדיפה שמנת של פעם – הרבה יותר דומיננטית)
5 שקיקים סוכר וניל (סה”כ 50 גרם)

להכנה …


מחממים תנור ל- 150 מעלות – חום בינוני נמוך.
מכינים את התחתית, מרסקים את הביסקוויטים במעבד מזון או בשיטה הישנה והמוצלחת לא פחות – באמצעות מערוך (מכניסים את הביסקוויטים למגבת קטנה ועוטפים אותם, עם מערוך מכים במגבת עד שנוצרים רסיסים של ביסקוויטים).

מערבבים פטי בר מרוסקים עם סוכר וחמאה מומסת עד לתערובת יציבה.
משמנים תבנית אפייה (מתפרקת) מעט בחמאה/שמן צמחי. ומהדקים את התערובת לתחתית. אפשר עם תחתית של כוס, זה יוצר אחידות בגובה. אנחנו רוצים רק תחתית ולא צדדים.
מכניסים את התחתית המוכנה למקפיא לכ-15-25 דקות.

שמים את הגבינה בקערה/קערת מיקסר, הסוכר, תמצית /שקיקיי הוניל ומערבלים (מיקסר ידני רגיל עושה כאן עבודה מעולה)
מוסיפים את הביצים – זו אחר זו ומערבלים עד שאנחנו מקבלים תערובת אחידה.

מוציאים מהקפיא את התחתית ומעבירים מעליה את הבלילה.
מעבירים לתנור ל- 30 דקות, פותחים את התנור ומסובבים את העוגה מעט (תנורים בייתים, כולל שלי, אינם אחידים בפיזור החום… ולכן יש לסובב מעט את העוגה) ומשאירים כ- 20 דקות נוספות.

מוציאים את העוגה מהתנור – אני יודעת!!! היא נראית לא אפוייה במרכזה – זה נורמלי ובסדר, אתם יכולים להיות רגועים, משאירים את התנור עובד.

מצננים כעשר דקות – רבע שעה בחוץ.

בינתיים מכינים את הציפוי- מערבבים את החומרים עם מטרפה ידנית.
כשהעוגה מעט הצטננה מצפים בעדינות את העוגה, אפשר עם כף, מהשוליים כלפי פנים (כי בפנים היא עוד נוזלית ורכה מאוד).
מעבירים לתנור ל- 10 דקות נוספות ומוציאים מייד.
מצננים ומעבירים למקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה