עוגת ריבה עם שטרויזל
מצרכים:
לתבנית מלבנית בגודל 20X28 ס"מ (כ-20 מרובעים):
לתחתית:
120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
100 גרם סוכר- חצי כוס
150 גרם קמח- כוס וקצת. (כוס-140 גר')
1/8 כפית מלח
למלית:
1/2 כוס ריבת תות עץ או כל ריבה אחרת
לפירורים (שטרויזל):
150 גרם קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
60 גרם סוכר
120 גרם חמאת "תנובה" קרה
40 גרם שקדים קצוצים
קלית לימון מגוררת מלימון1
אופן הכנה:
1. מכינים את התחתית: מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה, עד שהחמאה אוורירית. מוסיפים קמח ומלח ומערבבים בתנועות זהירות (מבלי לערבב יותר מדי), עד שנוצר בצק.
2. משטחים את הבצק בתבנית בשכבר אחידה, מחוררים אותו במזלג ומקררים כחצי שעה.
3. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
4. אופים במשך כ-15-20 דקות, עד שהבצק מזהיב קלות.
5. מוציאים מהתנור (לא מכבים אותו).
6. מורחים ריבה על הבצק. שמים בצד.
- מכינים את הפירורים (שטרויזל).
7. מסיימים את האפיה: שמים את כל החומרי השטויזל במעבד מזון, ומפעילים בפולסים, עד שמתקבלים פירורים בגודל אחיד.
8. מפזרים את הפירורים על שכבת הריבה.
9. מחזירים לתנור למשך כ-40 דקות, או עד שהפירורים מזהיבים.
10.מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר. חותכים את העוגה למלבנים של 7X4 ס"מ.
2. משטחים את הבצק בתבנית בשכבר אחידה, מחוררים אותו במזלג ומקררים כחצי שעה.
3. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
4. אופים במשך כ-15-20 דקות, עד שהבצק מזהיב קלות.
5. מוציאים מהתנור (לא מכבים אותו).
6. מורחים ריבה על הבצק. שמים בצד.
- מכינים את הפירורים (שטרויזל).
7. מסיימים את האפיה: שמים את כל החומרי השטויזל במעבד מזון, ומפעילים בפולסים, עד שמתקבלים פירורים בגודל אחיד.
8. מפזרים את הפירורים על שכבת הריבה.
9. מחזירים לתנור למשך כ-40 דקות, או עד שהפירורים מזהיבים.
10.מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר. חותכים את העוגה למלבנים של 7X4 ס"מ.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה