|
אופן ההכנה |
|
מכינים את הבצק ומצננים שעתיים:
במעבד מזון מעבדיםאבקת סוכר עם 200 גרם חמאה וקמח עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים חלמונים וקליפת לימון ומעבדים כמה שפחות, רק עד לקבלת כדור בצק אחיד (אם הבצק יבש ופירורי מוסיפים כף חלב, ואם הוא דביק מדי מוסיפים כף קמח).
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים, להתייצבות.
|
|
מכינים את מלית הפרג ומצננים:
בסיר מערבבים פרג, חלב, סוכר וסולת. מחממים על אש בינונית עד לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 5 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד
שהתערובת נראית כמו דייסה (היא תסמיך עם הקירור). מסירים מהאש, מוסיפים קליפת לימון ו-50 גרם חמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה. מניחים בצד לצינון.
מערבבים פנימה פירורי ביסקוויטים ושומרים במקרר עד השימוש (אפשר להכין אפילו יומיים-שלושה מראש).
|
|
מרכיבים ואופים:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מרדדים את הבצק הקר על נייר אפייה מקומח, לעובי 1/2 ס”מ. לבצק מנוקד בפרג מבחוץ – כמו בתמונה - מפזרים מעט פרג שלם על המשטח לפני הרידוד.
קורצים עיגולים בעזרת חותכן בקוטר 8-7 ס”מ (או כוס של קפה שחור) ומניחים כפית מלית פרג במרכז כל עיגול. צובטים 3 קצוות מעל המלית ליצירת אוזן המן. מרדדים שוב וקורצים את שאריות הבצק.
מניחים את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות, עד להזהבה קלה (אוזני ההמן אמורות להישאר בהירות יחסית).
מצננים לחלוטין.
מפזרים אבקת סוכר (אם רוצים) ומגישים. שומרים בקופסא סגורה בטמפ’ החדר.
|
|
|
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה