מרכיבים: | |||
1 יחידות | חציל - פרוס לעיגולים בעובי ס"מ | ||
0.5 קילו | בשר טחון - בקר או אחר טחון פעמיים | ||
5 יחידות | שלוט - קצוצים | ||
4 יחידות | שום (שיניים) - קצוצים | ||
4 יחידות | תפוח אדמה - בינוניים-גדולים | ||
2 כף/ות | רסק עגבניות | ||
2 כף/ות | קטשופ | ||
קורט | אורגנו | ||
קורט | מלח גס | ||
קורט | פלפל שחור | ||
קורט | בהרט | ||
8 כף/ות | שמן זית | ||
1 יחידות | עגבניות - קצוצה | ||
משמנים את פרוסות החציל וקולים 2 דקות לערך מכל צד על מחבת גריל.
מטגנים בשתיים שלוש כפות שמן את השלוטים, מוסיפים את השום לאחר כ2-3 דקות , ולאחר 2 דקות נוספות מוסיפים את הבשר. מערביבים ומקפידים לפורר.
מתבלים את הבשר בבהרט, מלח פלפל, לאחר כ5-10 דקות הבשר מוכן ברמת עסיסיות נדרשת.
במקביל לטיגונים מבשלים את תפו"א בקליפתם כ-20 דקות עבור פירה.
להרכבה בתבנית בינונת:
שכבה של החצילים מהודקת לתחתית.
שכבה שניה של הבשר מהודקת מעל החציל.
מערבבים את העגבניה, הרסק, הקטשופ, האורגנו ומעט מלח פלפל בקערה, לפי צורך ורצון מוסיפים מעט מאוד מים וכף שמן לדילול - מורחים מעל שכבת הבשר.
שכבה עליונה ואחרונה - את תפו"א בקליפתם - מעוכים לפירה עם מעט מלח וחצי כף שמן זית מסדרים עם מרית בעדינות מעל רוטב העגבניות.
אופים כחצי שעה. מומלץ עוד 5 דקות תחת הגריל ע"מ שהשכבה של התפו"א תהפוך קריספית למעלה.
בתאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה