יום שבת, 10 במאי 2014

לחמניות קטנטת מעולות

לחמניות

100 גרם גבינה צהובה מגוררת (כשלא הייתה לי מגוררת, פשוט חתכתי לריבועים מפרוסות גבנ”צ כלשהי שהייתה לי במקרר).
250 גר’ גבינה לבנה  – איזה שאתם רוצים 5%, או 9% מה שיש

מלח ככה לפי הרגש

2.5 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

100 גר’ מרגרינה רכה (אני שמה משהו כמו רבע כוס שמן במקום, ואפשר גם שמן זית)

2 ביצים.

מאחדים את כל החומרים עד שמתקבל בצק רק וחלק. אם הבצק נדבר לידיים להוסיף עוד מעט קמח, אבל אל תוסיפו הרבה כדי שהלחמניות לא יהיו קשות. ליצור כדורים, להניח בתבנית על נייר אפיה.

להבריש בביצה את הלחמניות ולפזר עליהן, שומשום , או מלח גס, או אורגנו, או זעתר.

אפשר להוסיף לבצק עגבניות מיובשות, זיתים מגולענים, מה שאוהבים.

לאפות  כ-25-30 דקות. הלחמניות מוכנות כאשר צבען שחום בהיר.

הכי טעים ככה מהתנור בלי כלום. לבצוע בידיים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה