עוף חגיגי: עוף בדבש ומיץ ענבים
מרכיבים:
2 עופות
1/2 כוס דבש
3 כפות סויה
2 כוסות תירוש ענבים
2 סלקים, קלופים ופרוסים גס
3 גזרים, קלופים וחתוכים גס
1 בטטה גדולה, קלופה ופרוסה גס
ראש שום מפורק באופן גס
2 בצלים, קלופים וחתוכים לארבע
שתי חתיכות קטנות של ג'ינג'ר קלוף
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים מראש תנור לחום גבוה (230 מעלות).
2. מתבלים היטב את העוף מבפנים ומבחוץ במלח ובפלפל.
3. מערבבים את הדבש, הסויה ומיץ הענבים היטב. אפשר בסיר קטן על להבה נמוכה, כי אז הדבש נמס ומתערבב בקלות.
4. אני אוהבת להכין את העוף בסיר אלומיניום, מהסוג הפושטי ביותר, שיש לו מכסה תואם. אפשר גם בפיירקס (ואז מכסים באלומיניום) או בסיר ברזל. מסדרים את הירקות על קרקעית הסיר ומניחים מעל את העופות. מורחים את העופות היטב ברוטב הדבש ויוצקים את היתר מסביב. בוזקים עוד קצת מלח ופלפל מסביב.
5. אופים בחום גבוה במשך שעה. אחרי שעה מוציאים את העוף ומורחים אותו שוב ברוטב שהצטבר בקרקעית. מכסים את תבנית האפייה, מורידים את טמפרטורת התנור ל-100 מעלות ומחזירים את העוף לתנור לשלוש שעות לפחות, ואפשר גם ללילה שלם.
7. לפני ההגשה מורחים את העוף שוב בשכבה עבה מהרוטב ומחזירים לתנור בחום עליון גבוה (250 מעלות), ללא מכסה, לרבע שעה או עד שהעוף מהמם.
מרכיבים:
2 עופות
1/2 כוס דבש
3 כפות סויה
2 כוסות תירוש ענבים
2 סלקים, קלופים ופרוסים גס
3 גזרים, קלופים וחתוכים גס
1 בטטה גדולה, קלופה ופרוסה גס
ראש שום מפורק באופן גס
2 בצלים, קלופים וחתוכים לארבע
שתי חתיכות קטנות של ג'ינג'ר קלוף
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים מראש תנור לחום גבוה (230 מעלות).
2. מתבלים היטב את העוף מבפנים ומבחוץ במלח ובפלפל.
3. מערבבים את הדבש, הסויה ומיץ הענבים היטב. אפשר בסיר קטן על להבה נמוכה, כי אז הדבש נמס ומתערבב בקלות.
4. אני אוהבת להכין את העוף בסיר אלומיניום, מהסוג הפושטי ביותר, שיש לו מכסה תואם. אפשר גם בפיירקס (ואז מכסים באלומיניום) או בסיר ברזל. מסדרים את הירקות על קרקעית הסיר ומניחים מעל את העופות. מורחים את העופות היטב ברוטב הדבש ויוצקים את היתר מסביב. בוזקים עוד קצת מלח ופלפל מסביב.
5. אופים בחום גבוה במשך שעה. אחרי שעה מוציאים את העוף ומורחים אותו שוב ברוטב שהצטבר בקרקעית. מכסים את תבנית האפייה, מורידים את טמפרטורת התנור ל-100 מעלות ומחזירים את העוף לתנור לשלוש שעות לפחות, ואפשר גם ללילה שלם.
7. לפני ההגשה מורחים את העוף שוב בשכבה עבה מהרוטב ומחזירים לתנור בחום עליון גבוה (250 מעלות), ללא מכסה, לרבע שעה או עד שהעוף מהמם.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה