יום שבת, 15 בפברואר 2014

רולדה שוקולדה


רולדה שוקולדה

לגלילה:
4 ביצים מופרד חלמונים חלבונים
5 כפות סוכר
¾ כוס קמח תופח
2 כפות קקאו מחוקות
גרידת מחצי קליפת לימון
למלית:
שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
כף ריבת תות או דובדבנים (לא חובה)
לציפוי
100 גר שוקולד מריר מומס עם רבע כוס חלב
מקציפים חלבונים עם שלוש כפות סוכר לקצף יציב בקערה נפרדת מקציפים 4 חלמונים עם שתי כפות סוכר וגרידת לימון. מערבבים את החלבונים עם החלמונים ואז מנפים לקערה את הקמח והקקאו
בחום גבוה של 200 מעלות ועל נייר פרגמנט משומן משטחים את התערובת ואופים ל8-10 דק’- לא יותר!!!
מוציאים את הגלילה השטוחה והופכים בזהירות על מגבת מטבח, מפרידים מהפרגמנט, מגלגלים עם המגבת את הרולדה החמה ומחכים שתתקרר.
פלא – הגלילה אלסטית ונוחה כל כך לעבודה אפשר למרוח עליה כף ריבה ומעל למרוח את השמנת שהוקצפה לקצף יציב עם 3 כפות סוכר ושוב מגלגלים לרולדה יפה.
מכניסים למקרר.
לציפוי הגלילה מכסים ב100 גר’ שוקולד שהומס ברבע כוס חלב אחרי שהשוקולד לציפוי התקרר קצת – יוצקים על הרולדה ומכניסים למקרר.
אחרי כשעתיים מעבירים לכלי יפה ונקי.
זהו!למקרר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה