מצרכים למאפה טורקי של בצק פילו וגבינות
- 150 גרם חמאה מומסת
- 8 דפי פילו
- לשכבות:
- 2 ביצים
- 200 מ"ל חלב
- 150 גרם חמאה מומסת
- לתערובת הגבינות:
- 500 גרם גבינת פטה מפוררת
- 350 גרם גבינה צהובה מגוררת, מסוג גרוייר
- 75 גרם קשקבל מגוררת או גבינה חריפה אחרת
- 6 ביצים
מאפה טורקי של בצק פילו וגבינות - אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה את הביצים, החלב והחמאה המומסת ומניחים בצד.2. בקערה נפרדת מערבבים 6 ביצים טרופות עם גבינת קשקבל, גרוייר ופטה.
3. מברישים שני צדי פילו בחמאה חמה מומסת ומרפדים את תבנית נשלפת כולל דפנות.
4. שופכים שליש מתערובת הגבינות לתבנית. לוקחים שני דפי פילו וטובלים אותם בחלב, מניחים על בלילת הגבינות. שופכים שליש נוסף מתערובת הגבינות מעל דפי הפילו ומעליה מניחים שני דפי פילו נוספים טבולים בחלב.
5. מוסיפים את השליש הנותר של תערובת הגבינות, מברישים בחמאה שני דפי פילו נוספים ומניחים על התערובת. את השוליים של דפים אלה מקפלים פנימה ביחד עם השוליים של הדפים הראשונים איתם ריפדנו את התבנית. מתקבל מעין פאי סגור.
6. מכניסים את המאפה לתנור מחומם מראש ל- 175 מעלות ולמשך כ- 45 דקות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה