יום שבת, 11 במאי 2013

אנטיפסטי

מרכיבים (4 מנות):


  • 1 חציל, חתוך לקוביות גדולות
  • 1 גמבה, חתוכה לטבעות
  • 1 בטטה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 בצל, חתוך לרצועות
  • 1 כפית מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 5 כפות שמן זית

אופן ההכנה:


1. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. מסדרים את הירקות ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.

2. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים 15 דקות כדי לתת לירקות להשחים.

3.מורחים מעל הירקות:
רבע כוס שמן זית
רבע כוס חומץ בלסמי
3 כפות סוכר (עדיף חום)
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות עלי תימין (לא הכרחי אבל מוסיף)

4. מכסים בנייר כסף ואופים 15 דקות נוספות.

5.. בודקים אם הירקות רכים, ומוציאים מהתנור. מגישים חם או קר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה