יום שני, 1 בפברואר 2021

עוגת סופגניות

סופגניות אפויות

מה צריך?

  • 500 גרם קמח 3.5 כוסות מדידה סטנדרטיות
  •  כוס סוכר
  • 2 כפיות שמרים יבשים אם אתם מתפיחים לילה במקרר שימו כפית שמרים אחת
  • 2 ביצים
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  •  כוס חלב + עוד כמה כפות
  • ¼ כפית מלח

למילוי:

  • ½ כוס ממרח לוטוס/נוטלה/שוקולד/אחר

לציפוי לפני ההתפחה השנייה:

  • 30 גרם חמאה מומסת

להברשה לפני האפייה :

  • 1 ביצה מעורבבת עם 1 כף חלב

לקישוט אחרי האפייה:

  • ½ כוס ממרח לבחירתכם לזילוף או לציפוי
  • קצת אבקת סוכר

הוראות הכנה

  • שמים קמח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את קוביות החמאה ואת הביצים.
  • מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה עם וו לישה ומוסיפים חצי כוס חלב.
  • מוסיפים את שאר החלב בהדרגה.
  • אם הבצק נראה לכם רטוב מדי הוסיפו כף קמח, ואם הוא פירורי ולא מתאחד לכדור הוסיפו חלב.
  • הבצק צריך להתפס על וו הלישה ויכול להדבק קצת למטה אבל בגדול הוא צריך להיות אחיד. השגיחו על הבצק בדקות הראשונות.
  • מוסיפים את המלח ולשים במהירות נמוכה במיקסר כ-9 דקות לבצק גמיש וחלק.
  • אחרי 9 דקות מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים לצורת כדור.
  • מעבירים את הכדור לקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה עד שעה וחצי במקום חמים (או חמש-שש שעות במקרר).
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומכינים תבנית משומנת (כדי שהנייר ידבק) ומרופדת בנייר אפייה.
  • מחלקים את הבצק לכ-13-14 חלקים שווים ובעזרת כף היד מגלגלים אותם לכדורים יפים, הכי נוח לגלגל על השיש.
  • אם אתם נעזרים במשקל (מומלץ!) משקל כל כדור הוא כ-65 גרם.
  • יוצרים גומה בכל כדור ומניחים בגומה כפית ממרח. סוגרים את הבצק על הממרח
    (בדומה לגלגול קובה) ומגלגלים בחזרה לכדור.
  • מניחים את הכדורים בתבנית, ברווחים קטנים של חצי ס״מ בערך.
    תרגישו נוח לצופף אבל תזכרו שהן תופחים עוד פעמיים - בהתפחה ובאפייה.
  • מורחים אותם בנדיבות בחמאה מומסת.
  • מכסים במגבת ומתפיחים התפחה שנייה עוד 20-30 דקות, וביום קר אפילו 40.
  • אחרי ההתפחה מברישים בביצה טרופה מעורבבת עם כף חלב.
  • אופים 30-40 דקות בתנור החם או עד שהסופגניות בצבע חום יפה,
    אפשר לסובב את התבנית באמצע האפייה לאפייה שווה.
  • ממלאים שקית זילוף קטנה בממרח. מזלפים כוכבים קטנים ומאבקים באבקת סוכר.
  • לאפקט מושחת יותר ניתן לחמם במיקרוגל את הממרח לוטוס עד שהוא ממש נוזלי
    ולמזוג אותו על כל העוגה. לא שמעתם את זה ממני.
  • מגישים מיד.

הערות

כמו כל עוגת שמרים, היא הכי טעימה ביום ההכנה והכי טעימה חמימה.
אפשר להכין כמה ימים לפני ולהקפיא, חוץ מהציפוי, ואז להפשיר כמה שעות במקרר ולחמם חצי שעה לפני ההגשה בתנור על 100 מעלות.
גם באותו יום אפשר לחמם כמה שניות במיקרו.
 
אפשר ללוש ביד גם ללא מיקסר. 10 דקות לישה.
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה