מרכיבים (10 מנות):
לשכבת השוקולד:
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
לשכבת הגבינה והלוטוס:
- 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 25%
- 150 גרם (1/2 כוס) ממרח לוטוס
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 16 גרם (2 כפות) אבקת סוכר
לעיטור:
- 10 עוגיות לוטוס
אופן ההכנה:
1. מכינים את שכבת השוקולד: מרתיחים 100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מצננים כ-30 דקות לטמפ' החדר. מקציפים את יתר השמנת (150 מ"ל) לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד. מעבירים לשקית זילוף ושומרים בקירור.
2. מכינים את שכבת הגבינה: שמים גבינה וממרח לוטוס בקערה ומערבבים בעזרת כף.
3. מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינה. מעבירים לשקית זילוף.
4. מרכיבים את המנה: גוזרים בשקיות הזילוף פתח בקוטר של 1 ס"מ. מזלפים בכוס בנפח 80 מ"ל (המתכון מספיק ל-10 כוסות כאלו) שתי שכבות מכל סוג (שוקולד וגבינה) לסירוגין (סה"כ 4 שכבות). מקררים 4 שעות להתייצבות ועדיף למשך הלילה.
5. לפני ההגשה: מעטרים בפירורי עוגיות לוטוס או בעוגיות שלמות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה