יום שישי, 15 במאי 2015

קינוח גבינה, לוטוס ושוקולד בכוס

קינוח גבינה, לוטוס ושוקולד בכוס

קינוח בקלי קלות שנראה כמו מיליון דולר ולא מצריך תנור בכלל - מכינים שכבת שוקולד עשירה, מערבבים גבינת שמנת וממרח לוטוס עם קצפת ומגישים בשכבות בתוך כוס או צנצנת

קינוח שכבות של גבינה, לוטוס ושוקולד (צילום: דניה ויינר ,לוטוס)צילום: דניה ויינר
מרכיבים (10 מנות):

לשכבת השוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

לשכבת הגבינה והלוטוס:

  • 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 25%
  • 150 גרם (1/2 כוס) ממרח לוטוס
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 16 גרם (2 כפות) אבקת סוכר

לעיטור:

  • 10 עוגיות לוטוס

אופן ההכנה:

1. מכינים את שכבת השוקולד: מרתיחים 100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מצננים כ-30 דקות לטמפ' החדר. מקציפים את יתר השמנת (150 מ"ל) לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד. מעבירים לשקית זילוף ושומרים בקירור.

2. מכינים את שכבת הגבינה: שמים גבינה וממרח לוטוס בקערה ומערבבים בעזרת כף.

3. מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינה. מעבירים לשקית זילוף.

4. מרכיבים את המנה: גוזרים בשקיות הזילוף פתח בקוטר של 1 ס"מ. מזלפים בכוס בנפח 80 מ"ל (המתכון מספיק ל-10 כוסות כאלו) שתי שכבות מכל סוג (שוקולד וגבינה) לסירוגין (סה"כ 4 שכבות). מקררים 4 שעות להתייצבות ועדיף למשך הלילה.

5. לפני ההגשה: מעטרים בפירורי עוגיות לוטוס או בעוגיות שלמות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה