מרנג אגוזים וקרם שוקולד-נוגט
שימו לב: יש להכין את הקרם 8 שעות לפחות לפני הכנת שאר המנה.
מרכיבים
8 מנות
לקרם שוקולד-נוגט
- 550 גרם שוקולד מריר או חלב
- 90 גרם מחית פרלינה אגוזי לוז (להשיג בחנויות בישול ואפייה). אפשר להשתמש גם בנוטלה או ממרח נוגט אגוזים, אבל התוצאה תהיה פחות טעימה
- 2 מכלים (800 מ"ל בסה"כ) חלב קוקוס
למרנג האגוזים
- 75 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) אגוזי לוז
- 200 גרם חלבון (7 חלבונים של ביצה בגודל M)
- קורט מלח
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 200 גרם (2/3 1 כוסות) אבקת סוכר
- 100 גר (1 כוס) אגוזי לוז קצוצים גס
לקישוט
- אבקת קקאו
אופן ההכנה
הקרם
- שמים בקערה את השוקולד ומחית הפרלינה.
- מרתיחים את חלב הקוקוס ויוצקים על השוקולד והמחית. ממתינים כדקה ומערבבים היטב, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מכסים את הקערה ומצננים במקרר במשך 8 שעות לפחות.
המרנג
- טוחנים את אגוזי הלוז לאבקה במעבד מזון.
- מחממים את התנור ל-100 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- שמים בקערת המיקסר את החלבונים עם קורט מלח. מקציפים 4 דקות במהירות בינונית.
- ממשיכים להקציף ומוסיפים את הסוכר לאט-לאט. מגבירים את המהירות וממשיכים להקציף כ-10 דקות, עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
- ממשיכים להקציף ומוסיפים מחצית מכמות אבקת הסוכר. מקציפים עוד 3 דקות.
- מקפלים לתוך קצף החלבונים את יתרת אבקת הסוכר ואת האגוזים הטחונים.
- מעבירים את הקצף לשקית זילוף ללא צנתר ומזלפים בתבנית עיגולים בקוטר 6 ס"מ – מתחילים כל עיגול מהמרכז ומזלפים בצורת ספירלה. (תזדקקו ל-24 דסקיות לצורך הכנת המנה) מפזרים על כל עיגול אגוזים קצוצים גס (איך מכינים עיגולים מושלמים? ראו טיפ בהמשך).
- אופים כשעתיים, עד שהדסקיות יבשות לחלוטין.
הרכבת המנה
- מקציפים את קרם השוקולד במיקסר עד שהוא הופך לאוורירי ויציב. מעבירים לשקית זילוף.
- מניחים דסקית מרנג על צלחת ומזלפים עליה קרם שוקולד. מניחים מעל דסקית נוספת ומזלפים גם עליה קרם. מניחים מעל דסקית שלישית ומפזרים עליה אבקת קקאו.
טיפ
- כדי לזלף עיגולי מרנג מושלמים שרטטו על נייר האפייה עיגולים בקוטר 6 ס"מ באמצעות מחוגה או כוס הפוכה. כדי לנצל את השטח באופן הטוב ביותר, שרטטו 5 שורות שבכל אחת מהן 5 עיגולים (על העיגולים להיות קרובים מאוד זה לזה, אך לא צמודים). כעת הניחו את הנייר בתבנית כשהצד שעליו שרטטתם פונה כלפי מטה – וזלפו בתוך הקווים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה